Stuurbrevetonline.be

Cursusboek Marifonie/VHF

Prijs: € 24,00

Cursusboek Marifonie/VHF, druk 2, 2019

Een nieuwe en verfrissende kijk op het Marifonie/VHF examen. Het cursusboek Marifonie/VHF is gemaakt voor de beginnende watersporter met weinig of geen ervaring. Alle specifieke begrippen en vaardigheden die de cursist moet kennen voor het examen worden in begrijpelijke taal uitgelegd. Eenvoudige tekst, heldere illustraties en duidelijke oefeningen die naadloos aansluiten op het marifonie/VHF examen.

Meer dan 140 oefenvragen

In het Cursusboek Marifonie/VHF staan meer dan 140 oefenvragen. Elk stukje leerstof wordt gevolgd door een aantal oefenvragen omdat leren meer is dan alleen lezen. Je moet ook testen of je de leerstof begrepen hebt.
De gebruiker kan altijd met zijn vragen en opmerkingen bij VBO terecht. Het is een cursusboek voor en door de watersporter. Dankzij de input van de gebruikers is deze tweede druk weer een stuk beter en completer dan de vorige druk.

Bedieningscertificaat verplicht

Als je gaat varen, is de marifoon, samen met het reddingsvest, het belangrijkste reddingsmiddel aan boord. Via de marifoon kunnen schepen in de buurt je waarschuwen voor naderend gevaar en je kunt zelf andere schepen waarschuwen als je problemen hebt.
Omdat de marifoon een relatief krachtige zender is, moet je om de marifoon te mogen bedienen, beschikken over een bedieningscertificaat. Dat geldt voor het varen in België maar ook in het buitenland. Voor de binnenvaart is dat het Basiscertificaat Marifonie en voor zee het SRC certificaat.

Auteur

Ben Ros is als schrijver van het boek de schakel tussen de examenkandidaat en examencommissie. Hij is niet de bedenker maar meer een vertaler; hij vertaalt de exameneisen en ingewikkelde wetsteksten naar eenvoudig, voor iedereen begrijpelijk Nederlands.

Cursusboek Marifonie/VHF 1

Examen

De examens voor het Beperkt Certificaat Radiotelefonist van een Scheepsstation (Basiscertificaat Marifonie) worden door het BIPT georganiseerd. De data waarop die examens plaatsvinden, kunt u vinden op de website van het BIPT (www.bipt.be).
Aanmelden voor het examen gaat via de BIPT. Voor aanmelden klik hier. Het examen kost € 31,64.
Het examen bestaat uit 20 meerkeuzevragen en om te slagen moeten er minimaal 12 antwoorden goed zijn.

Proefexamen Marifonie

De leerstof

De online cursus is gebaseerd op de reglementen en examens zoals gepubliceerd door het BIPT. In dit boek wordt de volledige leerstof eenvoudige uitgelegd en geoefend met examenrelevante vragen.