Stuurbrevetonline.be

Online cursus VHF-Marifonie

Tijdelijk met gratis cursusboek (€ 22,00) 

Online cursus VHF-Marifonie

Tijdsduur: 4 maanden onbeperkt toegang

Met standaard:

  • Gratis apps (trainings app en naslag app)
  • Onbeperkt examens oefenen
  • Slaaggarantie
  • Voorleesfunctie
  • Feed back
  • Gratis app

De online cursus VHF-Marifonie bestaat uit vier heldere lessen met veel oefenvragen en feedback. Werkt op alle besturingssystemen en alle apparaten (smartphone, tablet, laptop, PC).

Gratis apps

Met de gratis trainingsapp krijgt u de vragen ook op uw smartphone. Erg handig om te trainen in ‘verloren’ momenten. Als u terug wilt naar de leerstof, kunt u gebruik maken van de gratis naslagapp.

100% Slaaggarantie, niet geslaagd, geld terug

Als u de hele cursus met goed gevolg doorlopen hebt, ontvangt u via de computer het Certificaat van deelname. Daarna gaat u examen doen. Mocht u onverhoopt niet slagen, dan kunt u het certificaat plus de examenuitslag naar ons opsturen en betalen wij u het betaalde cursusgeld terug.

Voorleesfunctie

Deze voorleesfunctie is een prima hulpmiddel voor mensen met dyslectie. Maar ook als je niet dyslectisch bent, is het een prima hulpmiddel bij het leren. Je neemt de leerstof beter op als je het leest en hoort.

Marifoonplicht

Voor het varen op de Belgische binnenwateren geldt voor de pleziervaart (schepen van 7 tot 20 meter) een marifoonplicht. U moet minimaal één binnenvaartmarifoon (met ATIS) aan boord hebben en u moet deze tijdens de vaart ook gebruiken en uitluisteren. De beroepsvaart (schepen langer dan 20 meter) moet minimaal twee binnenvaartmarifoons (met ATIS) aan boord hebben. Voor kleine boten (niet langer dan 7 meter) geldt geen marifoonplicht.
Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen een vaste marifoon en een draagbare (handheld) marifoon.
Overzicht.
Kleine boten tot 7 meter:   geen marifoonplicht.
Boten van 7 tot 20 meter:  één marifoon verplicht.
Grote schepen (20 meter of langer): twee marifoons verplicht.

Bedieningscertificaat

Iedereen die gebruik maakt van een binnenvaartmarifoon moet in het bezit zijn van het Beperkt Certificaat Radiotelefonist voor Scheepsstations (Basiscertificaat Marifonie).

Examen

De examens voor het Beperkt Certificaat Radiotelefonist van een Scheepsstation (Basiscertificaat Marifonie) worden door het BIPT georganiseerd. De data waarop die examens plaatsvinden, kunt u vinden op de website van het BIPT (www.bipt.be).
Aanmelden voor het examen gaat via de BIPT. Voor aanmelden klik hier. Het examen kost € 25,00.
Het examen bestaat uit 20 meerkeuzevragen en om te slagen moeten er minimaal 12 antwoorden goed zijn.

Gratis Proefexamen Marifonie

De online cursus is gebaseerd op de reglementen en examens zoals gepubliceerd door het BIPT. In deze cursus wordt de volledige leerstof eenvoudige uitgelegd en geoefend met examenrelevante vragen.