Stuurbrevetonline.be

Online cursus VHF-Marifonie

Tijdelijk met gratis cursusboek (€ 22,00) 

ONLINE CURSUS VHF-Marifonie

Complete opleiding bestaande uit vier heldere lessen met 150 oefenvragen, 4 maanden onbeperkt toegang en met standaard:

  • Onbeperkt examens oefenen
  • Memotrainer
  • Certificaat van Deelname
  • Slaaggarantie
  • Voorleesfunctie
  • Gratis app

Proefexamens

De cursussen zijn voorzien van een examengenerator waarmee je eindeloos veel proefexamens kunt maken. VBO gebruikt dezelfde toetsmatrijs als de examencommissie.

Memotrainer

De VBO onlinecursussen zijn voorzien van een memotrainer die nauwkeurig bijhoudt wat je wel en (nog) niet weet. Wat je al weet, hoef je niet te leren. Dat scheelt heel veel studietijd.

Certificaat van Deelname

Als je een VBO cursus volledig hebt doorgewerkt en alle vragen minimaal een keer goed gemaakt hebt, krijg je een ‘certificaat van deelname’. Je bent dan klaar om examen te doen.

Slaaggarantie, niet geslaagd, geld terug

Als je het certificaat van deelname hebt behaald en om welke reden dan ook niet geslaagd bent, neem dan contact met ons op. Stuur ons de examenuitslag plus het certificaat van deelname en wij betalen het cursusgeld terug.

Voorleesfunctie

Deze voorleesfunctie is een prima hulpmiddel voor mensen met dyslectie. Maar ook als je niet dyslectisch bent, is het een prima hulpmiddel bij het leren. Je neemt de leerstof beter op als je het leest en hoort.

Gratis app

Handig bij werken op telefoon en tablet.

Marifoonplicht

Voor het varen op de Belgische binnenwateren geldt voor de pleziervaart (schepen van 7 tot 20 meter) een marifoonplicht. U moet minimaal één binnenvaartmarifoon (met ATIS) aan boord hebben en u moet deze tijdens de vaart ook gebruiken en uitluisteren. De beroepsvaart (schepen langer dan 20 meter) moet minimaal twee binnenvaartmarifoons (met ATIS) aan boord hebben. Voor kleine boten (niet langer dan 7 meter) geldt geen marifoonplicht.
Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen een vaste marifoon en een draagbare (handheld) marifoon.
Overzicht.
Kleine boten tot 7 meter:   geen marifoonplicht.
Boten van 7 tot 20 meter:  één marifoon verplicht.
Grote schepen (20 meter of langer): twee marifoons verplicht.

Bedieningscertificaat

Iedereen die gebruik maakt van een binnenvaartmarifoon moet in het bezit zijn van het Beperkt Certificaat Radiotelefonist voor Scheepsstations (Basiscertificaat Marifonie).

Examen

De examens voor het Beperkt Certificaat Radiotelefonist van een Scheepsstation (Basiscertificaat Marifonie) worden door het BIPT georganiseerd. De data waarop die examens plaatsvinden, kunt u vinden op de website van het BIPT (www.bipt.be).
Aanmelden voor het examen gaat via de BIPT. Voor aanmelden klik hier. Het examen kost € 25,00.
Het examen bestaat uit 20 meerkeuzevragen en om te slagen moeten er minimaal 12 antwoorden goed zijn.

Gratis Proefexamen Marifonie

De online cursus is gebaseerd op de reglementen en examens zoals gepubliceerd door het BIPT. In deze cursus wordt de volledige leerstof eenvoudige uitgelegd en geoefend met examenrelevante vragen.