Stuurbrevetonline.be

Cursusboek Stuurbrevet

Prijs: € 24,00 

Cursusboek Stuurbrevet

Studiewijzer voor uw examen Beperkt en Algemeen Stuurbrevet

Het cursusboek Stuurbrevet is gebaseerd op de reglementen en examens zoals gepubliceerd door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer afdeling Maritiem Vervoer.
Een nieuwe en verfrissende kijk op het Stuurbrevetexamen. Eenvoudige tekst, heldere illustraties en examenrelevante vragen. In België zijn watersporters die varen met snelle (sneller dan 20 km/uur) of grote (langer dan 15) boten vaarbewijsplichtig. Om het Stuurbrevet (Vaarbewijs) te halen, moet U een theorie examen doen en een bekwaamheidsverklaring overleggen. In de Studiewijzer worden alle specifieke begrippen en vaardigheden die U als examenkandidaat voor het examen moet kennen in begrijpelijke taal uitgelegd. Met het Algemeen Stuurbrevet mag u in België varen met alle vaarbewijs plichtige boten op alle binnenwateren inclusief Beneden Zeeschelde en in Nederland op alle binnenwateren inclusief de Ooster- en Westerschelde, IJsselmeer, Waddenzee en zee.

Er zijn twee soorten stuurbrevetten:

  • het Beperkt Stuurbrevet is geldig op de Belgische Scheepsvaartwegen, met uitzondering van de Beneden Zeeschelde
  • het Algemeen Stuurbrevet is geldig op alle Belgische scheepsvaartwegen zonder uitzondering.

Gratis proefexamen Beperkt Stuurbrevet

Stuurbrevet Studiewijzer

Examen

Alle onderwerpen die de afgelopen 15 jaar bij het examen aan de orde zijn geweest, worden uitvoerig behandeld. Via deze site worden instructeurs en cursisten op de hoogte gehouden van de meest recente ontwikkelingen betreffende het theorie examen Stuurbrevet.
Het Stuurbrevet is zoals het rijbewijs van de auto een verplicht document dat elke piloot moet bezitten die een pleziervaartuig bestuurt, indien het vaartuig:

  • een lengte heeft van 15 meter of langer
  • sneller kan varen dan 20 km/uur (ongeacht de lengte)

Aanmelden Examen

De aanmelding voor het examen gaat via Waterski Vlaanderen. Als u aangemeld bent, ontvangt u van Waterski Vlaanderen de informatie die nodig is  om u in te schrijven voor het mondelinge examen. Waterski Vlaanderen is verantwoordelijk voor administratieve afhandeling van het gehele examen.
Het adres van  Waterski Vlaanderen, een van de koepelorganisaties voor de watersport in Belgie, is:
Waterski Vlaanderen VZW,
Beatrijslaan 25, bus 2
2050 Antwerpen,
België.
Telefoon:+32 3 271 19 59
Op de site van Waterski Vlaanderen staat het aanmeldformulier dat u online kunt invullen. Problemen met invullen, even bellen 03 271 19 59, ze helpen u graag.