Opleiding Instructeur Stuurbrevet – Stuurbrevetonline.be

Het laatste nieuws

Opleiding Instructeur Stuurbrevet


In september 2017 begint VBO met een vernieuwde opleiding tot instructeur Stuurbrevet. De opleiding is bedoeld voor enthousiaste watersporters die hun kennis graag willen delen met andere vaak beginnende watersporters. Een goede instructeur is meer dan iemand die een cursus draait; hij weet waar hij het over heeft en hoe hij het moet overbrengen.

Veel veranderd

De afgelopen jaren is er veel veranderd zowel in de wetgeving en examinering als in de manier van lesgeven. Het schoolbord met bordkrijt is ververvangen door smartbord en smartphone. Het een is niet beter dan het ander, het is anders. De kunst is om het goede te behouden en het te combineren met handige tools uit de digitale wereld. Beide elementen zijn verwerkt in deze opleiding

Nieuw en verfrissend

De opleiding is geschikt voor zowel mensen die willen gaan beginnen met het geven van vaarbewijslessen als voor de ‘oude rotten’ in het vak. Voor de laatste categorie is het een prima opfriscursus.

De opleiding

De opleiding bestaat uit (bij)scholing op het gebied van specifieke nautische kennis en training in kennisoverdracht en moderne onderwijstechnieken. In de cursus wordt hele examenstof voor Klein Vaarbewijs I en II behandeld. Alles komt uitgebreid aan de orde. Kandidaten zonder nautische achtergrond zullen flink wat extra tijd moeten investeren in wet- en regelgeving. Kandidaten zonder onderwijservaring moeten extra tijd en energie steken in de moderne manier van lesgeven, meer begeleider minder schoolmeester.

Wat kun je ermee?

Als je de opleiding met goed gevolg hebt doorlopen kun je:

  • als zelfstandig instructeur aan de slag,
  • cursussen geven binnen een eigen bedrijf, organisatie of vereniging,
  • cursussen verzorgen voor Vaarbewijsopleidingen (VBO).

Informatie

Meer informatie vindt u op http://www.stuurbrevetonline.be of bel 0479 793146.

 

 

Benieuwd Wat Onze Klanten Zeggen?

Meer dan 120.000 tevreden klanten

Klantenbeoordelingen 9.5/10

Vandaag mijn examen gedaan en gemakkelijk geslaagd

11-01-2021

Geslaagd en hier ben ik heel blij om. Het was duidelijk en overzichtelijk.

Sjoerd

Het lesmateriaal was duidelijk en gemakkelijk te volgen

03-02-2021

Het lesmateriaal was duidelijk en gemakkelijk te volgen. Ik was een beetje verrast tijdens het examen, ik had tijdens de studie veel examentraining gedaan en scoorde gemiddeld 90%

Wesley

Zeer waardevol en goed onderwijs

05-02-2021

Zeer waardevolle en goede training. Bedankt! Ik ga snel verder leren voor mijn volgende examen.

Iria S.

Bedankt voor de goede service

12-03-2021

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik had contact opgenomen met Stuurbrevetonline en zij hebben mij goed geholpen. Dit kan ik erg waarderen aan een bedrijf.

Jesica