Stuurbrevetonline.be

Online cursus Beperkt Stuurbrevet

Prijs: € 69,00

Nu met gratis cursusboek (€ 24,00)

Beperkt Stuurbrevet met gratis cursusboek

ONLINE CURSUS

Complete opleidingen bestaande uit vier heldere lessen, meer dan 200 oefenvragen en feedback. Vier maanden onbeperkt toegang.

Met standaard:

  • Onbeperkt examens oefenen
  • Memotrainer
  • Certificaat van Deelname
  • Slaaggarantie
  • Voorleesfunctie
  • Gratis herexamen
  • Gratis app

Proefexamens

De cursussen zijn voorzien van een examengenerator waarmee je eindeloos veel proefexamens kunt maken. VBO gebruikt dezelfde toetsmatrijs als de examencommissie.

Memotrainer

De VBO onlinecursussen zijn voorzien van een memotrainer die nauwkeurig bijhoudt wat je wel en (nog) niet weet. Wat je al weet, hoef je niet te leren. Dat scheelt heel veel studietijd.

Certificaat van Deelname

Als je een VBO cursus volledig hebt doorgewerkt en alle vragen minimaal een keer goed gemaakt hebt, krijg je een ‘certificaat van deelname’. Je bent dan klaar om examen te doen.

Voorleesfunctie

Deze voorleesfunctie is een prima hulpmiddel voor mensen met dyslectie. Maar ook als je niet dyslectisch bent, is het een prima hulpmiddel bij het leren. Je neemt de leerstof beter op als je het leest en hoort.

Slaaggarantie, niet geslaagd, geld terug

Als je het certificaat van deelname hebt behaald en om welke reden dan ook niet geslaagd bent, neem dan contact met ons op. Stuur ons de examenuitslag plus het certificaat van deelname en wij betalen het cursusgeld terug. Bovendien krijg je een gratis herexamen, net zo lang tot je geslaagd bent!!

Het cursusboek

Het VBO Cursusboek Stuurbrevet is gebaseerd op de reglementen en examens zoals gepubliceerd door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer afdeling Maritiem Vervoer. Een helder cursusboek met eenvoudige tekst, duidelijke heldere illustraties en meer dan 500 examenrelevante vragen. In het cursusboek worden alle specifieke begrippen en vaardigheden die je als examenkandidaat voor het examen moet kennen in begrijpelijke taal uitgelegd. De online cursus, het cursusboek en het examen sluiten naadloos op elkaar aan.

Gratis app

Handig bij werken op telefoon en tablet.

Alleen klein binnenwater

In België en Nederland zijn watersporters die varen met snelle (sneller dan 20 km/uur) of grote (15 tot 25 meter) boot vaarbewijsplichtig. Om het Stuurbrevet (Vaarbewijs) te halen, moet je een theorie examen doen en praktijkdocument (dienstboekje) overleggen. Met het Beperkt Stuurbrevet mag je in België en Nederland met alle vaarbewijs plichtige boten alleen varen op het klein binnenwater (rivieren, kanalen en plassen) en niet op ruim water zoals Beneden Zeeschelde en niet op ruim Nederlandse water zoals Ooster- en Westerschelde, IJsselmeer, Waddenzee en zee.

Internationaal Vaarbewijs (ICC)

Op basis van je Beperkt Stuurbrevet kun je een ICC inland aanvragen. Met dit document mag je alleen varen op het klein binnenwater (kanalen, rivieren, plassen) maar niet op ruim binnenwater en zee. Als je in het buitenland gaat varen, kunt je met het Beperkt Stuurbrevet een internationaal vaarbewijs ICC inland waters aanvragen bij Waterski Vlaanderen. Het ICC inland waters is niet geldig op de kustwateren rond de Middellandse Zee.