Stuurbrevetonline.be

Online cursus Beperkt Stuurbrevet

Prijs: € 69,00

Nu met gratis cursusboek (€ 24,00)

Online cursus Beperkt Stuurbrevet

Tijdsduur: 4 maanden onbeperkt toegang

Met standaard:

  • Gratis apps (trainings app en naslag app)
  • Onbeperkt examens oefenen
  • Slaaggarantie
  • Voorleesfunctie
  • Feed back
  • Gratis app

De online cursus Beperkt Stuurbrevet bestaat uit vier heldere lessen met veel oefenvragen en feedback. Werkt op alle besturingssystemen en alle apparaten (smartphone, tablet, laptop, PC).

Gratis apps

Met de gratis trainingsapp krijgt u de vragen ook op uw smartphone. Erg handig om te trainen in ‘verloren’ momenten. Als u terug wilt naar de leerstof, kunt u gebruik maken van de gratis naslagapp.

100% Slaaggarantie, niet geslaagd, geld terug

Als u de hele cursus met goed gevolg doorlopen hebt, ontvangt u via de computer het Certificaat van deelname. Daarna gaat u examen doen. Mocht u onverhoopt niet slagen, dan kunt u het certificaat plus de examenuitslag naar ons opsturen en betalen wij u het betaalde cursusgeld terug. U kunt gratis herexamen doen, net zo lang tot u geslaagd bent!!

Voorleesfunctie

Deze voorleesfunctie is een prima hulpmiddel voor mensen met dyslectie. Maar ook als je niet dyslectisch bent, is het een prima hulpmiddel bij het leren. Je neemt de leerstof beter op als je het leest en hoort.

De leerstof

Het stuurbrevet is zoals het rijbewijs van de auto een verplicht document dat elke piloot moet bezitten die een pleziervaartuig bestuurt, indien het vaartuig:

  • een lengte heeft van 15 meter of langer
  • sneller kan varen dan 20 km/uur (ongeacht de lengte)

Er zijn twee soorten stuurbrevetten:

  • het Beperkt Stuurbrevet is geldig op alle Belgische en Nederlandse scheepsvaartwegen, met uitzondering van de Beneden Zeeschelde, Ooster- en Westerschelde, IJsselmeer, Waddenzee en zee.
  • het Algemeen Stuurbrevet is geldig op alle Belgische en Nederlandse scheepsvaartwegen zonder uitzondering.

Het cursusboek

Het boek is een prima naslagwerk en geeft met name op het gebied van navigatie wat extra informatie. Een deel van deze informatie valt buiten de examenstof maar is zeker voor zeegaande boten wel interessant.

Het cursusboek Stuurbrevet, 5e druk ISBN 978-94-91173-18-9 is gebaseerd op de reglementen en examens zoals gepubliceerd door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer afdeling Maritiem Vervoer.

Een nieuwe en verfrissende kijk op het Stuurbrevetexamen. Eenvoudige tekst, heldere illustraties en examenrelevante vragen. In België en Nederland zijn watersporters die varen met snelle (sneller dan 20 km/uur) of grote (15 tot 25 meter) boot vaarbewijsplichtig. Om het Stuurbrevet (Vaarbewijs) te halen, moet U een theorie examen doen. In de Studiewijzer worden alle specifieke begrippen en vaardigheden die U als examenkandidaat voor het examen moet kennen in begrijpelijke taal uitgelegd. Met het Algemeen Stuurbrevet mag u in België en Nederland varen met alle vaarbewijs plichtige boten op alle binnenwateren inclusief Beneden Zeeschelde en in heel Nederland,  op de Ooster- en Westerschelde, IJsselmeer, Waddenzee en zee.

Alles wat u moet weten voor het examen Beperkt Stuurbrevet

De online cursus is gebaseerd op de reglementen en examens zoals gepubliceerd door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer afdeling Maritiem Vervoer.Een nieuwe en verfrissende kijk op het Stuurbrevet examen. Eenvoudige tekst, heldere illustraties en examenrelevante vragen.
In België  moeten watersporters die varen met snelle (sneller dan 20 km/uur) of grote (langer dan 15 meter) boot in het bezit zijn van een Stuurbrevet. In deze cursus worden alle specifieke begrippen en vaardigheden die de examenkandidaat moet kennen voor het examen in begrijpelijke taal uitgelegd. Met het Beperkt Stuurbrevet mag u in België en Nederland varen met alle vaarbewijs plichtige boten op alle binnenwateren met uitzondering van Beneden Zeeschelde en in Nederland op Ooster- en Westerschelde, IJsselmeer, Waddenzee en zee.

ICC

Als u in het buitenland gaat varen, kunt u met het Beperkt Stuurbrevet een internationaal vaarbewijs ICC inland waters aanvragen bij Waterski Vlaanderen. Het ICC inland waters is niet geldig op de kustwateren rond de Middellandse Zee.

Gratis proefexamen Beperkt Stuurbrevet