FAQs – Stuurbrevetonline.be

Veelgestelde vragen

Wanneer heb je een Stuurbrevet nodig?

In Belgie (en Nederland) hebt u een Stuurbrevet nodig als u vaart met een boot die sneller kan dan 20 km/uur of met een pleziervaartuig dat langer is dan 15 meter

Wat is het verschil tussen het Beperkt Stuurbrevet en het Algemeen Stuurbrevet?

Met het Beperkt Stuurbrevet mag u met een snelle boot varen op vrijwel alle Belgische binnenwateren met uitzondering van de Beneden Zeeschelde.
Met het Algemeen Stuurbrevet mag u met een snelle boot varen op alle Belgische en Nederlandse binnenwateren, dus ook op de Beneden Zeeschelde en in Nederland op Waddenzee, IJsselmeer, Markermeer, Ooster- en Westerschelde. In het aanvullende gedeelte wordt veel aandacht besteed aan navigatie en getijdewater.

Moet je om op examen te gaan een cursus volgen?

Nee, u kunt zich direct aanmelden voor het examen. Het zal duidelijk zijn dat zonder enige voorbereiding de kans op slagen erg klein is.

Kan ik met Stuurbrevet ook in het buitenland varen?

In Belgie en Nederland is het Stuurbrevet bekend en kunt u met uw Algemeen Stuurbrevet overal varen. Als u verder weg gaat, Duitsland, Frankrijk en de landen rond de Middellandse zee is het raadzaam om een International Certificate of Competence (ICC) aan te vragen. Op basis van het Beperkt Stuurbrevet krijgt u als u en Belgie woonachtig bent een ICC inland waters en met een Algemeen Stuurbrevet een ICC inland and coastal waters.


Heb je op zee een Stuurbrevet nodig?

Nee, maar het is niet verstandig om onvoorbereid de zee op te gaan. Als u af en toe bij rustig weer een stuk de zee op gaat of stukjes langs de kust vaart, is het Algemeen Stuurbrevet voldoende. Voor de mensen die wat verder van huis willen, raden we een cursus Kustnavigatie (TKN) aan.

Benieuwd Wat Onze Klanten Zeggen?

Meer dan 120.000 tevreden klanten

Klantenbeoordelingen 9.5/10

Vandaag mijn examen gedaan en gemakkelijk geslaagd

11-01-2021

Geslaagd en hier ben ik heel blij om. Het was duidelijk en overzichtelijk.

Sjoerd

Het lesmateriaal was duidelijk en gemakkelijk te volgen

03-02-2021

Het lesmateriaal was duidelijk en gemakkelijk te volgen. Ik was een beetje verrast tijdens het examen, ik had tijdens de studie veel examentraining gedaan en scoorde gemiddeld 90%

Wesley

Zeer waardevol en goed onderwijs

05-02-2021

Zeer waardevolle en goede training. Bedankt! Ik ga snel verder leren voor mijn volgende examen.

Iria S.

Bedankt voor de goede service

12-03-2021

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik had contact opgenomen met Stuurbrevetonline en zij hebben mij goed geholpen. Dit kan ik erg waarderen aan een bedrijf.

Jesica