Haal nu uw Stuurbrevet – Stuurbrevetonline.be

Het laatste nieuws

Haal nu uw Stuurbrevet


Het examen wordt duurder en moeilijker.

Het dienstboekje gaat verdwijnen
Om het Stuurbrevet te behalen, doet u een schriftelijk examen en u moet aantonen dat u over voldoende praktijk ervaring beschikt. Dat kan nu nog op twee manieren:

  • U volgt een dag (6 uur) praktijkles bij een vaarschool en u ontvangt van de vaarschool een praktijkverklaring.
  • U gaat twee dagen (12 uur) varen met een ervaren schipper en u houdt een ‘dienstboekje’ bij dat door de schipper en door u wordt ondertekend.

U begrijpt dat een cursus volgen bij een vaarschool een stuk duurder is dan het varen met een bevriende schipper. De kans is groot dat de tweede mogelijkheid ‘het dienstboekje’ gaat verdwijnen. Daarmee wordt het verkrijgen van het Stuurbrevet toch zo’n € 200,00 duurder.

Het examen wordt moeilijker

Sinds de invoering van het beeldschermexamen zien we steeds meer nieuwe, lastige vragen in het Stuurbrevet examen. En omdat men op basis van het Algemeen Stuurbrevet ook een het internationale vaarbewijs ICC coastal waters kan verkrijgen, komen er in het aanvullend gedeelte steeds meer lastige navigatie vragen.

Lesboeken niet meer up-to-date

De bestaande lesboeken zijn gebaseerd op de examens die geweest zijn en gaan steeds meer achter lopen. Dat kan opgevangen worden met aanvullingen en errata. Sommige uitgevers zoals VBO van het Cursusboek Algemeen Stuurbrevet, publiceren regelmatig aanvullingen op de hun website.

Online leren altijd actueel

Als een boek eenmaal gedrukt is, kun je er niets meer aan veranderen. Bij e-learning ligt dat anders. Bij e-learning worden alle veranderingen vrijwel direct opgenomen in de cursus. Dat betekent dat u als cursist over de allerlaatste informatie beschikt en met vertrouwen op examen kunt gaan.

Niet meer buizen voor het examen Stuurbrevet

Als u een cursus Stuurbrevet bij www.stuurbrevetonline.be/ volgt, krijgt u de garantie dat u de eerste keer slaagt. Als u onverwacht toch buist, krijgt u het cursusgeld terug. Voorwaarde is dat u de cursus volledig en met goed gevolg gedaan hebt.

 

Ben Ros, Vaarbewijsopleidingen (VBO).

Benieuwd Wat Onze Klanten Zeggen?

Meer dan 120.000 tevreden klanten

Klantenbeoordelingen 9.5/10

Vandaag mijn examen gedaan en gemakkelijk geslaagd

11-01-2021

Geslaagd en hier ben ik heel blij om. Het was duidelijk en overzichtelijk.

Sjoerd

Het lesmateriaal was duidelijk en gemakkelijk te volgen

03-02-2021

Het lesmateriaal was duidelijk en gemakkelijk te volgen. Ik was een beetje verrast tijdens het examen, ik had tijdens de studie veel examentraining gedaan en scoorde gemiddeld 90%

Wesley

Zeer waardevol en goed onderwijs

05-02-2021

Zeer waardevolle en goede training. Bedankt! Ik ga snel verder leren voor mijn volgende examen.

Iria S.

Bedankt voor de goede service

12-03-2021

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik had contact opgenomen met Stuurbrevetonline en zij hebben mij goed geholpen. Dit kan ik erg waarderen aan een bedrijf.

Jesica