Veilig Varen – Stuurbrevetonline.be

Het laatste nieuws

Veilig Varen


Varen is nog steeds een van de veiligste vrijetijdsbestedingen die we kennen.

Meer ongelukken

Er gebeuren weinig ernstige ongelukken en het is geen blessuregevoelige sport. Helaas zien we de laatste jaren een duidelijke stijging van het aantal ongelukken. Als er een ongeluk gebeurt, komt dat vaak door:

Achterstallig onderhoud.

Als de motor uitvalt, het roer blokkeert of de keerkoppeling werkt niet, hebt u een groot probleem. Zorg er voor dat de boot elk jaar van top tot teen geïnspecteerd wordt.

Onoplettend varen.

Toerjachten varen gemiddeld zo’n 10 km/uur. Dat is niet snel en het gevaar is groot dat na een paar uur varen de aandacht verslapt. Blijf goed uitkijken en kijk vooral ook achterom.

Gebrek aan kennis.

Het Stuurbrevet is alleen verplicht voor snelle (sneller dan 20 km/uur) en grote (langer dan 15 meter) boten. Voor alle andere boten en bootjes geldt die verplichting niet. Het hoeft geen betoog dat het volstrekt onverantwoord is om zonder enige kennis van zaken het water op te gaan. Varen is niet moeilijk en ook niet gevaarlijk maar u moet wel over een stuk nautische basiskennis beschikken. Met opleiding voor het Stuurbrevet leert u de noodzakelijke spelregels op het water en dat is ook noodzakelijk als u met een niet snelle boot vaart.

Opleiding en examen

Veilig leren varen is geen rocket science, het is redelijk eenvoudig en voor iedereen goed te doen. En met een online cursus van Stuurbrevetonline hoeft u zelfs de deur niet. U volgt de cursus vanuit uw comfortabele zetel en de computer geeft aan wanneer u klaar bent voor het examen. En u kunt het hele jaar door examen doen.

Informatie

Voor meer informatie kijk op www.stuurbrevetonline.be of bel 0479793146.

Benieuwd Wat Onze Klanten Zeggen?

Meer dan 120.000 tevreden klanten

Klantenbeoordelingen 9.5/10

Vandaag mijn examen gedaan en gemakkelijk geslaagd

11-01-2021

Geslaagd en hier ben ik heel blij om. Het was duidelijk en overzichtelijk.

Sjoerd

Het lesmateriaal was duidelijk en gemakkelijk te volgen

03-02-2021

Het lesmateriaal was duidelijk en gemakkelijk te volgen. Ik was een beetje verrast tijdens het examen, ik had tijdens de studie veel examentraining gedaan en scoorde gemiddeld 90%

Wesley

Zeer waardevol en goed onderwijs

05-02-2021

Zeer waardevolle en goede training. Bedankt! Ik ga snel verder leren voor mijn volgende examen.

Iria S.

Bedankt voor de goede service

12-03-2021

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik had contact opgenomen met Stuurbrevetonline en zij hebben mij goed geholpen. Dit kan ik erg waarderen aan een bedrijf.

Jesica